Alina

Du är viktigast

Att vara återförsäljare handlar om mer än bara pris per gigahertz eller tekniska specifikationer. Vi tror på ett noga utvalt produktsortiment, höga kunskapskrav på vår personal och att alltid sätta varje kund i första hand. Det viktigaste för oss är du ska känna dig trygg innan, under och efter köp. Det har drivit oss sedan starten.

Historia

Alina startade redan 1997 som återförsäljare av IT-produkter och lösningar. Med en fokus på systemintegration och hög kompetens kunde verksamheten utvecklas i en rask takt. Redan 2005 fanns Alina på nätet samt fem orter med fysiska butiker. Idag finns Alina i Uppsala, Stockholm, Gävle, Enköping, Norrköping och Östersund med totalt sju butiker.

2012 blev ett spännande år för Alina där en ny identitet togs fram för att profilera företaget tydligare mot såväl privatkonsumenter som företag. Ur det arbetet växte nya varumärken fram i form av Alina, Alina Business och Alina Service. Alla dessa verksamheter hade tidigare gått under namnet Alina Systems.

Alina Business

I takt med att Alina växte hos privatkonsumenter började företaget även få starkt fäste hos företag. Plötsligt möttes butikssäljarna med frågor om allt från datacenter till serverhantering. Det var i och med detta Alina Business växte fram, även om det inte var något annat än dedikerade företagssäljare och tekniker som specialiserade sig på mer omfattande IT-lösningar och tjänster.

På det spåret fortsatte det och Alina Business jobbar idag med både små- och medelstora företag samt kommuner och landsting.

Alina Service

I takt med att försäljningen av PC ökade explosionsartat i Sverige märktes snabbt en bieffekt: Datorer höll inte för evigt. Alina gick därför in tidigt och anställde kompetenta datortekniker som inte bara förstod och kunde reparera kundernas hård- och mjukvara men även kunde översätta allt tekniskt fackspråk till något som vem som helst kunde förstå. Från att ha börjat som mestadels en service för ett mindre antal kunder växte det snabbt som en kärnverksamhet hos Alina.

Idag jobbar Alina Service med reparation och service av PC, Mac, smartphones och surfplattor.

Juridisk information

Org.nr./F-Skatt: 556438-4260
Juridiskt namn: Alina Service AB
Namn mot marknaden: Alina
Styrelsens säte: Uppsala

Copyright © Alina 1997-2021

Vi försöker alltid kontrollera att produktspecifikationer, bilder, lager och annan information är korrekt. Trots detta kan det förekomma fel.

Hjälp oss bli bättre, vi är alltid intresserade av dina synpunkter!

Visa på egen sida
0
0